Dobrobiti organske superhrane

grad-zadar.net
 

Zadar

 
Portal Zadar Zadar
Osvježeno
16:41
Stu
2018
11

Zadar › Savjeti › Dobrobiti organske superhrane

Zadar HOSTING AKCIJA: Popust na hosting od 50%!
IZHR - Internet Znanje Hrvatske
 
 
20
 
12.2017

Dobrobiti organske superhrane

 
Dobrobiti organske superhrane

Svaka namirnica koju konzumiramo ima svoje nutritivne vrijednosti i zdravstvene dobrobiti. Zbog toga je važna, ne samo pravilna prehrana, već i šarolik izbor namirnica koje osiguravaju ogroman potencijal za održavanje zdravlja i prevenciju bolesti.
Pri tome je bitno naglasiti važnost kao i pozitivne učinke koje donosi raznolika bio hrana, odnosno organski uzgojene namirnice. One štite zdravlje na način da ograničavaju izloženost organizma pesticidima ili otrovnim tvarima koje mogu biti prisutne u ne organskoj hrani.

Dakle, postoji vrlo dobar razlog zašto bi trgovina zdrave hrane trebala postati mjesto koje često posjećujete. Naime, većina bio trgovina nudi širok asortiman namirnica koje vam mogu pomoći u nastojanju da kontrolirate svoje zdravlje i da budete u dobroj fizičkoj i mentalnoj formi.

Užurban način života, sve veća lista obaveza, a time i nedostatak vremena, krivci su što nam zdrava, super hrana nije visoko na listi prioriteta. U nastojanju da uštedimo pokoju minutu dragocjenog vremena skloni smo pojesti obrok "s nogu" i pri tome ne marimo za njegovu nutritivnu vrijednost.

Ipak, moramo naglasiti da u nekim životnim okolnostima čak ni zdrava hrana i pravilna prehrana ne mogu opskrbiti organizam potrebnim nutrijentima. Neke od tih okolnosti su; stres, pojačan psihički ili fizički napor, visoka kronološka dob, dijetalna prehrana, oporavak nakon bolesti i sl.
U tim slučajevima itekako velika pomoć mogu biti prirodni dodaci prehrani. Svaki dodatak prehrani ima svoju ulogu i formuliran je tako da organizam opskrbi upravo onim tvarima koje su u deficitu, odnosno koje uslijed određenih okolnosti nedostaju u tijelu.

Primjerice, sportaši imaju veću potrebu za hranjivim tvarima pa su u tu svrhu formulirani sportski dodaci prehrani koji nadomještaju sve one potrebne tvari koje organizam ne može namiriti putem hrane. I starijim osobama, osobama koje se oporavljaju od bolesti ili su na dijeti superhrana i dodaci prehrani mogu uvelike ojačati zdravlje i podići kvalitetu života. Trgovine zdrave hrane također nude i razne dodatke prehrani za vegetarijance i vegane, a tu su i raznovrsni vege proizvodi koji će obogatiti njihove kulinarske izazove i zadovoljiti sve potrebe za nutrijentima.

Konzumacija zdrave, organske hrane i briga oko opskrbe organizma svim nužnim tvarima je dugoročan ulog u zdravlje. U pravilnu prehranu se itekako isplati uložiti i vrijeme i novac, jer zdrav duh i zdravo tijelo su od neprocjenjive vrijednosti.

Široki asortiman zdrave, organske i vege hrane možete pronaći u trgovini zdrave hrane na adresi
Ozaljska 71 u Zagrebu ili na njihovoj web stranici Priroda i društvo.

  • Zadar Dobrobiti organske superhrane
  • Zadar Dobrobiti organske superhrane
  • Zadar Dobrobiti organske superhrane
  • Zadar Dobrobiti organske superhrane
  • Zadar Dobrobiti organske superhrane

 

 

Zadar Deplijan vranic hr zagreb-1
Zadar Deplijan vranic hr zagreb-2
Zadar Deplijan vranic hr zagreb-3
Zadar Deplijan vranic hr zagreb-4
Zadar Deplijan vranic hr zagreb-5
Zadar Deplijan vranic hr zagreb-6
Zadar Deplijan vranic hr zagreb-8
Zadar Deplijan vranic hr zagreb-9
Zadar Deplijan vranic hr zagreb-12
Zadar Deplijan vranic hr zagreb-13
Zadar Deplijan vranic hr zagreb-14
Zadar Deplijan vranic hr zagreb-15
Zadar Deplijan vranic hr zagreb-16
Zadar Deplijan vranic hr zagreb-17
 
Javite nam događanje u Zadarskoj županijiVELJAČA U HNK ZADARPARAPSIHOLOGIJA - PREDAVAČ: DRAGO PLEČKOCARSKI RUSKI BALET - ORAŠAR, balet u 2 činasrijeda, 15. siječnja 2014. u Gradskoj knjižnici ZadarBlagdan sv. Stošije, zaštitnice Zadarske nadbiskupije i naslovnice zadarske katedraleHOKEJAŠKI DERBI – ZADAR : PODSTRANATIŠINA I GRUDI & CRASSO DE ODIOPIRI REIS - KARTOGRAF SULTANA SULEJMANA VELIČANSTVENOGSUNCE NA POLUOTOKU - REVIJA KAZALIŠTA LUTAKA ZADAR
 
grad-zadar.net preporuča
Studio keramike Prag - tečaj keramike
 
Online izdanje - i do 80% popusta
Glas Istre Današnje izdanje (i do 80% popusta) Novi List Današnje izdanje (i do 80% popusta) Zadarski List Današnje izdanje (i do 80% popusta)
 
Horoskop - grad-zadar.net
 
 
Trebaju li Zadru - “Vrata Zadra” ?
  •   Kakva su i gdje vode ta vrata?
  •   Ni u ludilu.
  •   Ne! Barem ne još 10 godina
  •   Da ali ne kao megalomanski projekt
  •   Svakako! To nam je ulog za budućnost grada
 
 

Zadar › Savjeti › Dobrobiti organske superhrane